Randitime ingyenes társkereső, a társkereső oldalak krémje

Hírek


A randizás művészete minden túlzás nélkül igazi tudomány, amit nehéz kellő alapossággal ismerni, megtanulni pedig lehetetlen, de amennyiben az általános illemszabályokkal tisztában vagyunk, a sikert már szinte garantálhatjuk is. Rengeteg illemszabály van például már konkrétan a randevúzással kapcsolatban is, ezáltal példának okáért egy randit soha ne kezdeményezzen nő, mindig a férfi indítson. A legszebb, ha személyesen, a legromantikusabb, ha kézzel írott levélben teszi azt, de bizonyos esetekben a telefonos megkeresés is elfogadott. Az SMS-t vagy az email-t kerüljük, kivéve ha már régóta ismerjük a másikat. Egy randevúról soha ne késsünk el, mert nem illik. Ez nem csak a férfire, a nőre is igaz. 

A helyszín meghatározásában soha ne csak a férfi, de ne is csak a nő döntsön, beszéljétek meg közösen, hogy mit szeretnének együtt csinálni. A férfi töltsön be irányító szerepet a találkozókon, ő dobja fel az első helyszínt, és tervezze meg a programot is ahhoz viszonyítva, hogy mi az, amit pénztárcája megengedhet. Természetesen mindezt egyeztetni kell a partnerrel is, hogy ne legyen súrlódás már az első alkalmakkor, illetve a megfelelő öltözékben jelenjen meg. Meglepetéssel készülhetünk, de az ne legyen ruhához kötött, esetleg kötelező. 

Fontos illemszabály még, hogy a fokozatosság elvét mindig tartsuk be! A férfinak nem előírás virágcsokorral – pláne nem vörös rózsákkal – érkezni a randira, mint ahogyan a legdrágább étterem kiválasztása sem cél. Kezdetnek elég egy szál virág, esetleg egy finomabb csokoládé, de ne feledjük el, hogy mindig valami újjal rukkoljunk elő, egy kicsit többel, építsük fel magunkat és az egész kapcsolatot is. 


A randin a férfiak fizetnek! Ezt pedig mindig tegyük is nyilvánvalóvá már a meghíváskor is. A nők még csak fel se vessék a számlaegyenlítés lehetőségét, mert az csak ellenérzést válthat ki a másik félből, lealacsonyítják ezzel a másikat. Természetesen soha ne éljünk vissza a férfi pénztárcájával, ne fogyasszunk méregdrága borokat és négyfogásos vacsorát, mert az nem vet ránk túl jó fényt. Egy randin az illem szempontjából fontos az udvariasság, az őszinteség, a lovagiasság és a természetesség is. Ha mást mutatunk annál, amik vagyunk, akkor az később sokkal nagyobb csalódást okozhat nem csak partnerünknek, hanem magunknak is, így kerüljük az álarcokat.

Az udvariassági illemszabályok tekintetében is fontos betartani néhány apróságot a 21. században is. Például a nő mindig a férfi jobbján haladjon, kivéve ha például a közlekedés miatt veszélynek van kitéve. A nőkent nem csak az ajtóban, hanem a lépcsőn is előre kell engedni azért, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket – például hátrabillenés –, de a lépcsőn lefelé már a férfiak mennek elől éppen azért, hogy elkerüljük mindezt. Ha lengőajtóval találkozunk, a férfi megy be elsőnek, hogy az ajtót megtartva, mintegy felvezesse a nő érkezését. 

Ha vendéglőbe és ismeretlen helyre megyünk, nem kell előreengedni a nőt, ide mindig a férfi megy be először a védelem érdekében. Az asztalkeresés is mindig a férfi feladata, de a partner véleményét is ki kell kérnie hozzá. Ha van ruhatár, mindig használjuk, kabátot ugyanis széktámlára vagy székre dobni nem illik. A férfi mindig segítsen levetni a nőről a kabátot, távozáskor azonban előbb a férfinek kell felöltöznie, majd utána segíteni partnerének. Randi alatt mindig kapcsoljuk ki, de legalábbis némítsuk el a telefont, és ha csak nincs vészhelyzet, ne válaszoljunk hívásra, ne nézzünk rá, éreztessük partnerünkkel, hogy abszolút figyelmünket élvezi.

Hozzászólások